Azi, ziua veștilor bune în România. Trend descendent de îmbolnăviri în ultimele zile, rată bună a persoanelor vindecate și cea mai mică cifră a deceselor. Ce constatăm, oficial

Indiferent de variantele care circulă, indiferent de previziuni, astăzi, veștile privind circulația noului coronavirus, a îmbolnăvirilor și tot ceea ce survine infectării cu noul virus, sunt cele mai optimiste din ultima perioadă. (Vezi harta Covid-19 medikatv.ro)

Analizând informațiile transmise în ultimele cinci zile de Grupul de Comunicare Strategică, reiese că luni, 6 aprilie, România înregistrează cel mai mic număr de îmbolnăviri din această perioadă, dar și cel mai mic număr de decese în timp ce rata de vindecare a bolnavilor COVID-19 se menține la cote bune.

În data de 3 aprilie, România avea 3183 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 445 erau cazuri noi raportate în acea zi, 283 de persoane vindecate și 133 de morți.

O zi mai târziu, se înregistra o creștere de 430 de infecții cu coronavirus (dar, cu 15 mai puține decât în ziua precedentă) un plus de 46 de persoane vindecate și încă 8 decese.

Pe 5 aprilie, România înregistra încă 251 de îmbolnăviri cu coronavirus( cu 179 de cazuri mai puține decât în ziua precedentă) și 10 decese în timp ce alte 45 de persoane erau declarate vindecate.  

Luni, 6 aprilie, România înregistrează o altă scădere la capitolul persoane infectate, fiind raportate 193 de îmbolnăviri, cel mai mic număr din ultima vreme( cu 58 de cazuri mai puține decât în ziua precedentă).

Totodată, până la ora postării acestei știri, au fost raportate 6 decese, cu mult mai puține decât zilele trecute în timp ce numărul persoanelor vindecate a ajuns la 406, cu un plus în ultimele 24 de ore de 32 de pacienți.

În consecință, indiferent de ce se vehiculează în plină criză a coronavirusului, indiferent de scenarii, supoziții și variante ne uităm doar pe datele oficiale care arată un singur lucru în acest moment. România înregistrează astăzi o scădere  atât a îmbolnăvirilor cât și a numărului de decese și o creștere a numărului de persoane vindecate. Nu este exclus ca mâine, poimâine ori săptămâna viitoare situația să fie alta, însă singura certitudine rămâne scăderea numărului de cazuri de coronavirus, acum.

Vești bune vin și din Europa, unde state grav afectate de coronavirus, încep să raporteze scăderi ale cazurilor de infectare, dar și ale deceselor. Italia și Spania sunt într-un trend descendent în ceea ce privește numărul de contaminări și de morți din cauza temului virus.

Este de remarcat, totodată, că din totalul de 4057 de îmbolnăviri cu coronavirus, câte are România în acest moment, 1128 sunt înregistrate de județul Suceava. Fără de aceste cazuri de la Suceava, unde lucrurile au fost scăpate de sub control din cauza unui management defectuos și a unei lipse totale de măsuri în prevenirea coronavirusului, România ar fi avut o rată a îmbolnăvirilor mult redusă, comparativ cu alte state europene.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea