Azil fantomă pe un câmp din Tunari. 11 persoane ținute în condiții inumane într-o casă în construcție

După scandalul azilurilor groazei din Voluntari, alte 11 persoane, bătrâni și persoane cu dizabilități au fost descoperite noaptea trecută, la câțiva kilometri de București, în localitatea Tunari. Cele 11 persoane erau ținute în condiții inumane, într-un imobil aflat în construcție.

Toate cele 11 persoane se aflau în grija căminului „Sfântul Dumitru” din Piera, iar situația a ieșit la iveală după ce un bărbat a vrut să-și viziteze nepotul, internat aici. Se pare că angajații azilului din Pipera au refuzat să ofere informații despre acest pacient, însă amenințați cu reclamații la poliție, aceștia au recunoscut unde se află.

Alarma s-a dat luni, aproape de miezul nopții, autoritățile fiind anunțate că la Tunari, la un kilometru distanță de drumul asfaltat, într-o locuință în construcție, se află 11 persoane, vârstnici și persoane cu dizabilități. Se pare că cei 11 beneficiari au fost aduși aici de la căminul „Sfântul Dumitru” din Pipera, pentru a nu fi descoperiți de controalele autorităților și ascunși în acest imobil.

Construcția nu respectă nici măsurile de siguranță și nici pe cele de igienă. Centrul din Pipera funcționa fără licență, ba chiar a fost și sancționat cu 10 mii de lei, urmând ca până la 31 mai să fi rezolvat problemele descoperite de autorități. Administratorii au anunțat însă că renunță la afacere, dar au preferat să funcționeze ilegal.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe și lipsire de libertate.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea