Băcăuanul student în China nu are coronavirus

Ministerul Sănătății a anunțat, marți dimineață, că investigațiile care au fost efectuate pacientului transferat, în cursul zilei de luni, de la Bacău la București, au infirmat prezența coronavirusului.

Autoritățile au intrat în alertă după ce, luni, la Spitalul Județean de Urgențe din Bacău s-a prezentat un tânăr în vârstă de 24 de ani care a acuzat tuse persistentă și durere musculară. După ce le-a relatat medicilor că s-a întors recent din China, unde și face studiile universitare, pacientul a fost dus în camera de izolare și s-a adoptat protocolul specific în cazul suspiciunilor de infecții cu coronavirus.

”Era afebril, tensiune normală, saturația normală. I-au fost recoltate analize, s-a efectuat radiografie pulmonară, a fost consultat de medicii noștriși i s-a făcut și un test de gripă rapid care a ieșit negativ. ..Doamna doctor infecționist s-a consultat telefonic cu dl. dr. Adrian Streinu Cercel și, având în vedere antecedentele de călătorie, chiar dacă departe de zona de focar din China, s-a decis transferarea lui la Institutul Național de Boli Infecțioase.” a precizat, luni seara, la Medika Special, Ioana Dinu, director medical al Spitalului Județean de Urgențe Bacău.

Marți dimineața, Ministerul Sănătății a anunțat infirmarea suspiciunii:

”Nu este vorba despre infecție cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș”.Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecțiuni virale.Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul în ambulatoriu.” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea