Bani mai mulți și medici pentru Departamentul de Angiografie al Spitalului Județean din Suceava

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Suceava este singura unitate medicală din zona Moldovei care are un Departament de Angiografie, în cadrul căruia se pot realiza intervenții pentru tratarea pacienților diagnosticați cu accident vascular cerebral. Medicii care lucrează în acest departament susțin că au nevoie de mai multă finanțare și de mai mulți specialiști pentru a salva mai multe vieți.

„Ne dorim o finanțare corectă, astfel încât să putem să dezvoltăm și alte procedee, prin susținerea spitalului. Am avut susținerea spitalului, ulterior Ministerul Sănătății  a înțeles și am primit sprijin” a declarat la Medika TV, dr. Mihai Crețeanu, medic primar radiologie și imagistică, coordonatorul Departamentului de Angiografie al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

Totodată, la Suceava, este nevoie și de mai mulți medici. „Noi avem nevoie continuu de oameni. Avem nevoie de neurologi, colegii de la Neurologie sunt încărcați cu câte 5, 6 gărzi pe lună. Noi ca și radiologi intervenționiști suntem într-o formulă în cadrul căreia ar mai fi nevoie de 2 medici astfel încât să putem asigura în condiții optime chiar și cazurile care se pot petrece simultan. Am pățit anul trecut să avem simultan două AVC-uri” a mai spus dr. Mihai Crețeanu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea