Beneficiile albastrului de metilen. Clasicul medicament ne scapă de multe probleme de sănătate

Albastrul de metilen este unul dintre medicamentele prescrise de medici pentru caracterul său dezinfectant. Întrebuințarea sa în medicină este însă mult mai largă decât am fi crezut.

Albastrul de metilen a fost descoperit în anul 1891 de către Paul Elhrilch și multă vreme a fost considerat un medicament eficient în lupta împoriva malariei.

Astăzi, acest tratament este utilizat la scară largă împotriva a numeroase infecții, dar și cu scopul de a purifica sângele recoltat de la donatori. „El este și un foarte bun antiviral, antibacterian și antifungic. Este folosit și pentru tratarea sângelui donat de la donatori, sânge care trebuie, într-un fel, purificat de virsururi și bacterii. Această pregătire se face cu albastru de metlien care ajută la pregătirea sângelui pentru transfuzii” a explicat dr. Adina Alberts, în direct la Medika TV.

În timp ce încă se caută un tratament eficient împotriva demenței Alzehimer, noi studii arată că albastrul de metilen ar putea avea efecte beneficie asupra acestei afecțiuni. „Are efecte pozitive asupra demenței Alzheimer. Este un preparat care previne îmbătrânirea, pentru că oxigenând foarte bine celulele, celula produce energie, rămâne tânără și îmbătrânește mai greu. Are capacitatea de a oxigena țesuturile, fiind un bun antioxidat la fel ca vitamina C” a mai spus dr. Adina Alberts.

De asemenea, albastrul de metilen are efecte pozitive și în ceea ce privește împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Pentru a ține sub control infecțiile urinare, medicii recomandă cure cu albastru de metilen de până la 21 de zile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea