Boala care ne face să ne dorim tinerețea fără bătrânețe. Medic specialist: „La 60 de ani să vrei să arăți ca la 20, o pretenție nerealistă”

Puternic influențate de rețelele sociale și de mass media, tot mai multe femei apelează la operațiile estetice pentru a se considera tinere și frumoase. Medicii specialiști atrag atenția că trebuie să existe o limită în astfel de cazuri, iar dacă este depășită, atunci pacientele se confruntă cu o problemă în sfera psihologică.

„Body image disorder” este numele tulburării psihologice și emoționale de care suferă foarte multe dintre persoanele care vor să sfideze trecerea timpului cu ajutorul bisturiului. Specialiștii avertizează că este greu de diagnosticat. „Putem jongla cu 15 ani. Să arătăm mult mai tineri la 45 de ani se poate, dar să arăți la 60, 65 de ani ca la 30 este o pretenție nerealistă, iar această pretenție ține de alt gen de tulburări. Este vorba despre body image disorder, o tulburare extrem de ciudată, pentru că se diagnostichează greu și, în situația în care i-ai sugera unui pacient să vadă un psihoterapeut pentru această problemă, s-ar simți jignit pentru că el se consideră sănătos” a precizat dr. Silvia Stănescu, medic specialist chirurgie plastică, în direct la Medika TV.

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că orice încercare de a apela la chirurgia estetică trebuie să se facă în baza unui sfat medical, iar orice exagerare din acest punct de vedere poate fi dăunătoare organismului. „Vedem persoane care pare nu îmbătrânesc, care se mențin la o anumită vârstă chiar dacă au ani mai mulți. Sunt și exemple extrem de nefericite, în care pacienții chiar s-au mutilat și nu se mai poate face nimic în acest caz” a mai precizat dr. Silvia Stănescu, la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea