Boala parodontală poate agrava bolile cronice. Doar controalele periodice la stomatolog îi pot opri evoluția 

Sănătatea dinților depinde de sănătatea întregului organism. Iar persoanele cu boli cronice trebuie să știe că infecțiile din sfera orală pot înrăutăți simptomele afecțiunilor pe care le au deja. 

Bacteriile care declanșează boala paradontală pot migra în organism și pot afecta sănătatea pacienților care suferă de boli croncie. „Aceste infecții, aceste depozite de tartru, care nu sunt eliminate crează probleme pacienților cu probleme cardiologie pentru că toate aceste bacterii pot să meargă pe fluxul sangvin. Există mecanisme și s-au demonstrat științific că agravează starea de sănătate a pacienților. De aceea trebuie să avem mare grijă și să mergem la doctor periodic. De asemenea, și pacienții cu diabet pot fi afectați” a explicat, la „Doctor Medika”, dr. Olgun Chemal, medic stomatolog. 

Lipsa controalelor periodice este unul dintre factorii care favorizează apariția bolii parodontale. Mai mult, afecțiunea se poate transmite de la o persoană la alta. „Boala paradontală are și factori ereditari și se poate transmite de la o persoană la alta. Afecțiunea este ajutată de mulți factori, precum lipsa ședințelor de curățire a dinților corespunzătoare la medic. Lucrările dentare realizate prost pot reține alimente între dinți și pot declanșa afecțiunea” a mai spus dr. Olgun Chemal.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea