Bolile tinereții. Afecțiunile care pun în pericol sănătatea tinerilor de astăzi 

Tot mai multe boli specifice persoanelor în vârstă sunt astăzi depistate la tinerii până în 40 de ani. Medicii atrag atenția cu privire la faptul că stilul de viață al actualei generații tinere este principalul factor care declanșează aceste afecțiuni. 

„Sunt mulți pacienți care fac infarct miocardic la 35 de ani. Sunt mulți pacienți care au hipertensiune la 25 de ani. Sunt mulți tineri care au diabet, din păcate nu ne ocolește nici cancerul la vârste mici. Sunt multe cancere diagnosticate între 30 și 40 de ani” a explicat la Medika TV, dr, Giorgiana Dediu, medic primar medicină internă, Doctor în medicină. 

Stilul de viață haotic este responsabil de apariția acestor boli la vârste mult mai tinere. Totodată, alcoolul și fumatul joacă un rol important în declanșarea bolilor. „Principalii factori de risc ai acestor boli sunt cei consacrați și mă refer aici la fumat, consumul de alcool, consumul exagerat de zahăr și de sare. De asemenea, obezitatea. Încercăm să ne luptăm cu ei să-i combatem dar, din păcate, acesta este stilul de viață al omului modern” a mai spus dr. Giorgiana Dediu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea