Broșură pentru medici despre vaccin și vaccinare, UTILĂ PENTRU TOATĂ LUMEA! Informațiile pe care ar trebui să le știe toți oamenii

Ministerul Sănătății a lansat o broșură cu informații utile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a veni în sprijinul medicilor de familie și al medicilor curanți.

Broșura include răspunsuri la peste 30 de întrebări primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficiența vaccinului, siguranța vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer și contraindicațiile la vaccinare pentru pacienții cu diverse patologii.

Deși broșura se adresează medicilor, informațiile sunt utile pentru toată lumea, pentru că răspunde inclusiv multor întrebări care vin de la populație, nu doar de la medici.

Medicii de familie și medicii curanți sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reușită. Ei sunt cei mai aproape de pacienți și îi pot ajuta să ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la această broșură confirmă că vaccinarea este sigură, eficientă și este calea prin care împreună putem să oprim pandemia. Materialul medical este redactat în colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății. Credem că va fi un sprijin pentru medicii care primesc întrebări despre vaccinare de la pacienți sau care chiar ei au întrebări la care nu au găsit răspunsuri”, a declarat dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Broșura tipărită va fi trimisă medicilor de familie, dar aceasta poate fi citită și online, la adresa http://www.ms.ro/brosura-medici-vaccinarea-covid-19-ms/.

Potrivit Ministerului Sănătății, la conceperea broșurii au contribuit Comisia de alergologie și imunologie clinică, Comisia de oncologie, Comisia de hematologie, Comisia de endocrinologie, Comisia de cardiologie și Comisia de dermatovenerologie ale M. S.

Broșura lansată de Ministerul Sănătății poate fi descărcată și de mai jos:

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea