Ca la război! Armata pregătește spitalele de campanie

Autoritățile pregătesc războiul cu coronavirusul. Spitale militare în care vor fi tratați bolnavii de COVID 19 vor fi amenajate la Constanța dar și la Institutul Ana Aslan din Otopeni.

La Constanța, spitalul în care vor fi tratați pacienții infectați cu noul coronavirus va fi amplasat, cel mai probabil pe terenul unde trebuia construit Spitalul Regional.

 “Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile de siguranţă şi de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei”, se arată într-un comunicat remis de prefectul de Constanța, George Niculescu.

De asemenea, la Constanța a ajunge și un aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecţia COVID-19 pentru pacienţii testaţi. 

Totodată, un spital mobil containerizat de nivel ROL 2 este amenajat în prezent de către Ministerul Apărării Naționale la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus. Spitalul mobil containerizat ar urma să fie gata zilele acestea și va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola, însă nu a fost folosită la acea vreme.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea