Campanie de prevenire a osteoporozei, desfășurată în București 

Reprezentanții Societăților Române de Endocrinologie și Reumatologie au desfășurat o campanie de depistare a osteoporozei și de prevenire a îmbolnăvirilor, în municipiul București. Oamenii s-au întâlnit cu medicii în cadrul unui centru comercial. 

Datele arată faptul că vârsta înaintată, masa corporală scăzută sau anumite boli pot fi factori de risc pentru apariția osteoporozei. Campania de prevenție s-a derulat cu ocazia Zilei internaționale de luptă împotriva osteoporozei, serbată de către International Osteoporosis Foundation – IOF. 

„Ne bucurăm să ne putem alătura eforturilor International Osteoporosis Foundation – IOF prin marcarea acestei zile şi în România. Ne propunem să includem sănătatea oaselor şi prevenirea fracturilor pe agenda de sănătate, pentru ca aceasta să fie adusă în atenţia profesioniştilor din domeniul sănătăţii, mass-media, factorilor de decizie, pacienţilor şi mai ales în atenţia publicului larg” au declarat organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă. 

Ziua Mondială de conştientizare a Osteoporozei, marcată în fiecare an în luna octombrie, îşi propune să crească gradul de conştientizare cu privire la prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul osteoporozei şi al bolilor musculo-scheletale asociate.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea