Campanii de informare locală pentru a crește numărul românilor vaccinați. Medic: „Atenția trebuie îndreptată către comunitățile mici”

Autoritățile centrale nu au atins pragul de 5 milioane de români vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 la 1 iunie, așa cum au preconizat. Motivul principal îl reprezintă reticența populației cu privire la imunizare.

Medicii sunt de părere că autoritățile ar trebui să-și concentreze atenția pe comunitățile mici, iar campania de informare cu privire la beneficiile vaccinării să fie realizată la nivel local.

Este esențial ca în perioada următoare să terminăm cu acest tip de campanie națională de vaccinare, este clar că mesajul național a fost transmis până acum. Este un mesaj care nu mai poate mobiliza pe nimeni. Este nevoie de mobilizarea comunităților locale, este nevoie de mesaje individualizate, particularizate și fiecare zonă are particularitățile ei. Este clar că oamenii dintr-o zonă mică împărtășesc opinii comune în raport cu vaccinarea și ar trebui să găsim mesaje care să le explice și să răspundă acelor temeri”, a spus dr. Radu Țincu, medic specialist ATI, în direct la Medika TV.

Mai mult, autoritățile de la București ar trebui să facă demersuri pentru ca inițiativa privind activitatea de vaccinare să fie preluată la nivel local.

Ar trebui să se realizeze o predare a ștafetei dinspre zona centrală a Comitetului Național de Vaccinare către autoritățile locale, care trebuie să-și cunoască foarte bine locuitorii și să-și trimită mesajul adecvat”, a mai spus dr. Radu Țincu.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea