Când ciorba și tocănița bat hot-dog-ul

Un recent studiu, realizat de două mari companii specializate în cercetări de piață, arată că românii încep să se preocupe să mănânce sănătos, iar mâncărurile gătite acasă câștigă teren în preferințele culinare, în fața produselor procesate. Pentru cei care au răspuns, în cadrul cercetării, conceptul de mâncare sănătoasă este asociat cu  mâncarea proaspătă și naturală, preferabil gătită în casă, un consum redus de zahăr, mai multe fructe și legume.

Îmbucurător este că 64 % dintre românii care s-au declarat interesați de mâncarea sănătoasă au și reușit să își îmbunătățească alimentația în ultima jumătate de an. Asta în timp ce, la nivel global, tendința reflectată de aceeași cercetare, este ca regimul alimentar să se înrăutățească.

Preocupați să mănânce sănătos, românii au introdus în alimentație mai multe fructe și legume (44%), au redus consumul de zahăr (43%) și au schimbat meniul zilnic. În timp ce 39 % au optat pentru a pregăti mâncarea acasă, 35 % au renunțat sau au redus alimentele procesate. Peștele a câștigat , de asemenea teren, devenind o opțiune frecventă.

Românii consideră că efortul de a mânca sănătos se va vedea într-o stare mai bună de sănătate, pe termen lung, cu amânarea vizitelor la medic. Printre motivații se mai află dorinţa de a avea o stare de bine (24%) și de a slăbi (22%). Studiul a fost realizat de companiile Mercury Research și Global Market Research, pe un eșantion reprezentativ de 7400 de persoane preocupate de o alimentație sănătoasă. Subiecții au vârste între 18-65 de ani.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes