Când să ne așteptam la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19

De săptămâna viitoare, autoritățile se așteaptă la o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că după două săptămâni cu un număr constant de îmbolnăviri, situându-ne pe un platou,  de săptămâna viitoare, am putea înregistra o scădere a cazurilor.

Suntem pe un platou de vreo două săptămâni. Dacă la început eram în ceea ce numim în medicină dinţi de fierăstrău, acum suntem pe o aplatizare a platoului, dar am gestionat momentele sărbători pascale şi weekendul de 1,2 şi 3 mai. Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri”, a explicat Nelu Tătaru.  

Ministrul Tătaru a vorbit și despre un al doilea vârf al pandemiei: “Ţine foarte mult de noi, de gestionarea acestui moment, de curba descendentă, de numărul de cazuri infectate la sfârşitul acestei curbe, de numărul de decese, de adresabilitatea în terapie intensivă şi în unităţi de primire urgenţe, iar acest studiu pe care îl facem în vară va da şi o prognoză pentru viitor”.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes