Când trebuie utilizat implantul mamar? Sfaturi de la specialiști

Implanturile mamare sunt asociate, de cele mai multe ori, cu procedurile de înfrumusețare corporală exagerate. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, iar utilizarea implantului mamar în medicina estetică poate fi justificată din multe puncte de vedere.

În primul rând, dacă ne gândim la femeile diagnosticate cu cancer mamar care au suferit mastectomie, utilizarea implanturilor mamare este esențială. Acest dispozitiv medical va ajuta pacienta să-și recapete încrederea în sine și să treacă mai ușor peste drama diagnosticului.

„Implantul mamar se folosește și în reconstrucții mamare primare sau secundare. Asta înseamnă că, în cazul unei paciente diagnosticată cu cancer mamar care a suferit o mastectomie, pentru a nu rămâne mutilată, este de preferat să se facă reconstrucție în același timp. Dacă nu s-a reușit acest lucru se poate face reconstrucție și la o distanță de 1 an sau 2 de la operație.  În acest caz reconstrucțiile sunt mai complexă necesită mai mult timp operator și o durată mai mare a tratamentului” a declarat conf. dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie, specializare în chirurgie postbariatrică, șefa secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Estetică din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan” din București.

Totodată, implanturile mamare pot fi utile și în cazul pacientelor ai căror sâni nu s-au dezvoltat complet.

„Implantul mamar este un dispozitiv medical foarte larg folosit în chirurgia estetică, pentru că sânul este un simbol al feminității și atunci folosirea lui pentru augmenta un sân care nu s-a dezvoltat suficient poate fi utilă. Este important pentru confortul psihic al femeilor care se confruntă cu această problemă” a mai spus dr. Carmen Giuglea.

De asemenea, implantul mamar poate fi folosit în corecții ale aspectului sânilor în cazul pacientelor care au trecut prin una sau mai multe sarcini.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea