Când vin vaccinurile pentru bebeluși. Ce spune Ministerul Sănătății

După ce medici din mai multe județe ale țării au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că în unele zone există deja o criză de vaccinuri pentru bebeluși, iar în altele se prefigurează lipsa vaccinului împotriva hepatitei B și a celui împotriva tuberculozei, Ministerul Sănătății anunță că procedurile de achiziție sunt gata, iar o parte din vaccinuri vor fi livrate chiar începând de astăzi.

Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

MS mai arată că la începutul lunii iunie mai existau, la nivel național de circa 48.700 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG.

Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare. Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie“, mai arată sursa citată.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea