Capitala României, la un pas de carantină! Cum poate fi evitată totuși

Municipiul București a înregistrat două zile consecutiv cifre record de infectare cu noul coronavirus, aproape 2000 de cazuri pe zi. Capitala a ajuns la o rată de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile foarte apropiată de 7 la mia de locuitori. În aceste condiții, există voci care susțin că Bucureștiul are toate șansele să fie plasat sub carantină.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, exclude, deocamdată, acest scenariu, dar spune că numai respectarea măsurilor de protecție sanitară impuse va determina o scădere a numărului de cazuri. Tocmai de aceea, Berbeceanu a anunțat că în perioada următoare vor fi înăsprite controalele pentru respectarea măsurilor. Mai mult, prefectul spune că deocamdată nu se pune problema ridicării restricțiilor existente până la Crăciun.

„Scopul acestor controale este de a-i determina pe cetățeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă și, în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiți să luăm măsuri mai dure. La acest moment, nu putem să vorbim despre eliminarea restricțiilor aflate în vigoare, toți ne dorim să avem sărbători cât mai liniștite și relaxate, însă nu doar autoritățile, și populația trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, la Europa FM.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea