Cardiologia intervențională, tehnica modernă care salvează inimi. Dr. Andrada Bogdan, medic cardiolog: Procedura se face prin abord minim invaziv

O nouă metodă modernă de tratament a bolilor cardiovasculare este utilizată cu succes de echipa medicală a Ponderas Academic Hospital. Tehnica se numește cardiologie intervențională și are rolul de a vindeca rapid și minim invaziv afecțiunile specifice inimii.

„Cardiologia intervențională este acea parte a cardiologiei care încearcă să investigheze și să trateze pacientul prin manevre minim intervenționale. Sunt proceduri de top care ne aduc un aport diagnostic și terapeutic extraordinar de important pentru pacientul purtător de boală cardiovasculară” a declarat la Medika TV, dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul Ponderas Academic Hospital.

Procedura medicală se realizează într-o cameră specială și implică explorarea inimii și a arborelui vascular, printr-o metodă minim invazivă.

„Diagnosticul și tratamentul pacientului se realizează de un medic instruit în acest sens, într-o sală de cardiologie intervențională, care are un echipament ce permite vizualizarea inimii și a arborelui vascular, prin metode imagistice de tipul radioscopiei pulmonare și care ne permit ulterior luarea de deicizii care ne ajută să îmbunătățim starea pacientului. Toate aceste proceduri se fac prin abord minim invaziv, prin înțeparea unei artere sau a unei vene, în funcție de patologia pacientului. Se pot introduce multe instrumente, care să ajungă la inimă, în vascularizația circulatorie și să trateze problema” a mai spus dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul Ponderas Academic Hospital.

Având în vedere faptul că abordul este unul minim invaziv, medicii vor utiliza în timpul procedurii doar anestezie locală.

„Anestezia este cel mai frecvent locală, iar procedura se face cu pacientul conștient de ceea ce se întâmplă, explicându-i ce i se întâmplă. Cu o calitate a actului medical ușor de suportat pentru pacient, având în vedere că și externarea este rapidă” a mai spus dr. Andrada Bogdan.

Pentru o viață sănătoasă, specialiștii Ponderas Academic Hospital sunt alături de dumneavoastră în fiecare zi cu cele mai bune sfaturi medicale și cele mai moderne tehnologii intervenționale.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes