Care e distanța sigură ca să nu te infectezi cu noul coronavirus. CDC dă peste cap teoriile de până acum!

Noul coronavirus se poate răspândi prin aer la oameni care se află la mai mult de 1,8 metri distanță de o persoană infectată, anunță Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, citat de Bloomberg.

Într-o actualizare a site-ului său web, CDC spune că noul coronavirus se poate răspândi prin particule mici, care pot rămâne în aer și pot infecta persoane aflate la distanțe considerate anterior sigure.

Actualizarea de astăzi recunoaște existența unor rapoarte publicate care arată circumstanțe limitate, mai puțin frecvente, în care persoane cu Covid-19 au infectat alte persoane care se aflau la mai mult de 1,8 metri distanță sau la scurt timp după ce persoana cu Covid-19 a părăsit o zonă”, au anunțat reprezentanții CDC.

Potrivit specialiștilor americani, particulele de virus se răspândesc uneori prin aer, în special în spații închise, cu ventilație slabă. Oamenii de știință consideră că, în aceste cazuri, particulele de virus emise în aer „au devenit suficient de concentrate pentru a răspândi virusul către alte persoane”, inclusiv uneori la scurt timp după plecarea persoanei infecțioase.

Cu toate acestea, specialiștii nu vin cu noi recomandări privind distanțarea fizică.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea