Dr. Menci, topul celor mai bune ceaiuri pentru tuse. Fac adevărate minuni! Ce calități au

dr menci

Indiferent de anotimp, dar cu precădere atunci când vremea e mai rece, tusea e simptomul care apare cel mai frecvent în cazul răcelii ori altor afecțiuni respiratorii. Unele plante fac adevărate minuni pentru ameliorarea tusei, indiferent că e vorba de tusea uscată (fără expectorație), umedă (cu expectorație) sau mixtă.

Cunoscutul cercetător biochimist, prof. Gheorghe Mencinicopschi a vorbit, la Medika TV, despre câteva dintre plantele care, administrate sub formă de ceai, pot ameliora tusea.

ciubotica-cucului

Ciuboțica cucului – O plantă delicată, dar cu efecte miraculoase atunci când vine vorba de tuse. Ajută atât în tusea umedă, cât și în cea uscată, datorită unor substanțe pe care le conține și care au efect antitusiv și expectorant.

ghimbir

Ghimbir – Are multiple beneficii pentru organism,inclusiv pentru ameliorarea unor simptome în cazul afecțiunilor aparatului respirator. Calmează tusea, dar și durerile de gât, fiind un aliat de nădejde în cazul răcelilor obișnuite.

patlagina

Pătlagina – Ajută în principal la calmarea inflamației și poate fi folosită atât pentru uz intern, cât și extern, în cazul unor răni minore. Are efecte de calmare a tusei și durerilor în gât și,totodată, stimulează răspunsul imun al organismului.

Cimbrul și cimbrișorul – Folosite mai ales în bucătărie, pentru aroma puternică și savoarea pe care o dau mâncării, cele două plante, adesea confundate, sunt printre cei mai de nădejde aliați în tratarea unor afecțiuni diverse. Au rol calmant în tuse, indiferent de tipul ei, inclusiv în cazul tusei astmatice.

Dr. Mencinicopschi recomandă și alte plante pentru ceai împotriva tusei, printre care lichenul de piatră, rădăcina de nalbă, mugurii de pin, florile de tei, care cel mai adesea trebuie folosite în combinație cu alte plante, cum ar fi cimbrul ori ciuboțica cucului.

lichenul de piatră, radacina de nalbă, mugurii de pin, florile de tei

Ceaiul trebuie băut, de preferat, neîndulcit, ori ușor îndulcit cu miere de albine.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea