Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva tulpinii Omicron? Ce arată un prim studiu

Vaccinarea cu două doze de vaccin Pfizer pare să ofere o protecție de 70% împotriva spitalizării, după cum reiese din situația înregistrată în ultimele săptămâni în Africa de Sud. Cel puțin așa arată un important studiu realizat în condiții reale privind impactul potențial al Omicron, citat de Reuters.

Studiul s-a bazat pe aproximativ 211.000 de rezultate pozitive, dintre care aproximativ 78.000 au fost atribuite Omicron.

Cele 78.000 de rezultate nu reprezintă cazuri confirmate de Omicron, ceea ce înseamnă că studiul nu poate trage concluzii concludente cu privire la varianta etichetată drept “îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Oamenii de știință sud-africani au confirmat până în prezent aproximativ 550 de cazuri de Omicron, varianta reprezentând 78% din secvențierile din noiembrie, depășind clar varianta Delta, dominantă anterior.
Pe baza analizei făcute de echipele de cercetare, studiul a calculat că două doze de Pfizer au oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării și o protecție de 33% împotriva infecției.

Potrivit studiului, copiii par să aibă un risc cu 20% mai mare de spitalizare cu complicații, comparativ cu primul val.

Mai multe detalii găsiți AICI.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea