Câți copii între 5 și 11 ani s-au vaccinat în România. Cifrele oferite de autorități

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu se bucură de prea multe rezultate. În cele câteva săptămâni de la debutul campaniei, datele arată că aproximativ 8000 de copii au fost imunizați.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani a debutat oficial, în România, pe data de 26 februarie 2022. La nivelul centrelor de vaccinare înființate de autorități au fost amenajate spații speciale, în care micuții să poată fi imunizați.

Datele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că în cele câteva săptămâni de la debutul acestei campanii, foarte puțini părinți au mers la centre să-și imunizeze copii. Potrivit cifrelor oficiale, aproximativ 8000 de micuți au fost vaccinați până în prezent, 45 dintre aceștia în ultimele 24 de ore.

Mai mult, 5 dintre copiii vaccinați au efectuat schema completă de vaccinare, care cuprinde două doze de ser. Compania farmaceutică Pfizer este singurul producător care și-a adaptat gama de vaccinuri anti-COVID-19 pentru categoria de vârstă 5 – 11 ani.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea