Cauze mai puțin știute ale posturii incorecte a corpului

Nu doar statul la calculator într-o poziție incomodă sau statul prea mult în picioare reprezintă cauze ale problemelor de postură. Anumite defecte de vedere sau chiar și cele din sfera stomatologică ne pot afecta postura corectă a corpului.

„Posturologia este mult mai mult decât atât, pentru că intrările sunt multimple. Intrarea oculară, nu atât defectele de refracție afectează postura, cât defectele de concentrare a privirii, a globilor oculari. Ochii pot fi obosiți sau pot să fie obosiți asimetric. Se mai întâmplă ceva, când nu vedem bine în jos, sunt lentilele cu acomodare, în mod absolut firesc ca să nu cădem, ne aplecăm în față. Această aplicare a capului face ca greutatea lui, din cauza gravității, de la 20 de kilograme, să se ducă la 50 de kg. Ce se întâmplă cu mușchii care susțin capul? Se petrec mai multe contracții care se transformă în contractură. În timp, contracturile pot duce la probleme circulatorii la nivel capului” a explicat la Medika TV, dr. Maria Marcvart, medic primar medicină internă, specializare în ozonoterapie.

De asemenea, problemele din sfera stomatologică pot avea un impact negativ asupra posturii corpului.

„O altă intrare foarte importantă în sistemul postural este intrarea masticatorie, a articulației temporal-mandibulară, a dinților, a deglutiției, foarte, foarte importantă această articulație. De ce? Noi suntem făcuți ca mușcătura noastră să fie perfectă, adică reliefurile dinților de sus și de jos să se potrivească perfect. Ori la câți dintre noi e perfectă? Asta duce implicit la contracturi musculare” a mai spus dr. Maria Marcvart.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea