Cauzele care provoacă țiuitul urechilor. Medic: Pot fi și probleme neurologice

Țiuitul în urechi, sau tinitusul, la fel ca și vertijul poate avea mai multe cauze. De cele mai multe ori, problemele nu sunt la nivelul urechii interne, ci au natură neurologică.

„Există țiuit unic, există multi-frecvențial. Un țiuit este permanent, acel vâjâit, și peste el mai vine încă un țiuit. Mai este și țiuitul pulsator, vin oameni cu vâjâit pulsator în ureche. Măsurăm urechile, au celule ciliate perfecte, măsurăm timpanele, măsurăm nervii, totul este nerval. Și descoperim că problemele sunt vasculare și atunci trimitem pacientul la un neurolog vascular, care descoperă problema și identifică tratamentul specific” susține dr. Ioana Vodă, medic primar ORL.

Pentru a descoperi cauza care provoacă tinitusul este recomandat ca pacienții care au acest simptom să meargă la medic pentru investigații amănunțite.

„Consultul de specialitate ne ajută să descoperim dacă problema este a urechii sau nu este a urechii și trimitem pacienții la specialiștii potriviți. Pacienților le recomand să vină la medic să nu stea cu aceste probleme, pentru a identifica tratamentul potrivit” mai spune dr. Ioana Vodă.

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea