Cauzele problemelor erectile, explicate la Medika TV, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”

Disfuncțiile erectile pot avea cauze multiple. Fie că este vorba despre anumite afecțiuni, fie despre factori psihologici, aceste probleme trebuie tratate cu ajutorul medicilor, pentru că, în timp, pot degrada viața socială a bărbaților.

Anumiți factori psihologici sau afecțiuni pot provoca disfuncții sexuale, explică specialiștii.

„Putem să avem o problemă psihologică care să dea această problemă sau putem să avem o cauză organică pentru disfuncția sexuală. Fie că vorbim despre o problemă hormonală, vasculară, neurologică sau o leziune la nivelul penisului” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Totodată, anumite medicamente prescrise pentru bolile diagnosticate ale unui pacient pot provoca disfuncții erectile.

„Sunt și medicamente din sfera psihiatrică și cardiologică care pot să aibă ca efect advers o disfuncție erectilă. Din păcate acele medicamente sunt administrate cu scop terapeutic și viața lui depinde de ele” mai spune dr. Liviu Chiperi.

Totuși prin controlul acestor afecțiuni se poate îmbunătăți și viața sexuală a pacienților.

„De obicei toate afecțiunile produc deja multe consecințe în organism până ajung la disfuncția erectilă și atunci e greu să dăm înapoi. Dar prin tratamentul bolii de bază care ne provoacă această problemă putem să îmbunătățim situația printr-un tratament care ne ajută să stopăm evoluția bolii de bază” mai spune dr. Liviu Chiperi.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea