Ce cred experții OMS despre ipoteza lansării SARS-CoV-2 dintr-un laborator din Wuhan: „Un excelent scenariu de film!”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) desfășoară o amplă anchetă în orașul Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19, pentru a aduna mai multe informații despre originea noului coronavirus. Într-un interviu acordat Agenției France Presse, coordonatorul echipei de experți a infirmat teoria potrivit căreia SARS-CoV-2 ar fi fost scăpat din laboratorul Institutului de Virusologie din Wuhan.

În urmă cu o lună, 10 experți ai Organizației Mondiale a Sănătății au ajuns în China, la Wuhan, pentru a desfășura o investigație cu privire la originea noului coronavirus și apariția COVID-19. Echipa de cercetători, condusă de Peter Ben Embarek, s-a deplasat miercuri la Institutul de Virusologie din Wuhan, instituție acuzată public de fostul președinte al SUA; Donald Trump, că a lăsat virusul să scape dintr-unul din laboratoarele sale.

La finalul vizitei pe care au făcut-o la Institutul de Virusologie Wuhan, experții OMS au ajuns la concluzia că este foarte puțin probabil ca ipoteza că virusul a scăpat din laborator să se adeverească. „Toate aceste teorii sunt scenarii excelente pentru filme și seriale. Dacă vom începe să urmărim fantome, nu vom ajunge la nicio concluzie” a declarat Peter Ben Embarek, pentru AFP.

Începând din 2012, Institutul de Virusologie din Wuhan, China, dispune de laboratoare specializate cu un grad ridicat de securitate, în cadrul cărora se analizează numeroase virusuri, printre care și coronavirusurile.

Delegația Organizației Mondiale a Sănătății ar urma să-și încheie vizita la Wuhan săptămâna viitoare.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes