Ce mai veste de la OMS! Virusul, posibil să NU fie eradicat niciodată

Directorul responsabil cu programele de urgență din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Mike Ryan, i-a avertizat pe specialiaști să nu mai încerce să facă previziuni legate de momentul în care va dispărea noul coronavirus, pentru că e posibil ca acest lucru să nu se întâmple.
“Este important să spunem lucrurilor pe nume: acest virus poate deveni doar un alt virus endemic în comunitățile noastre, iar acest virus s-ar putea să nu dispară niciodată”, a declarat dr. Ryan la o conferință de presă la Geneva, citat de BBC.

El a dat ca exemplu HIV, virusul responsabil pentru SIDA, care nu a dispărut.

Oficialul OMS a adăugat că descoperirea unui vaccin nu va schimba mare lucru, iar controlul virusului va necesita un „efort masiv”.

Se raportează că aproape 300.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza noului coronavirus, fiind înregistrate peste 4,3 milioane de infecții.
În prezent există mai mult de 100 de vaccinuri potențiale în faza de cercetare, dar dr. Ryan a menționat că există și alte boli, cum ar fi rujeola, care încă nu au fost eliminate, în ciuda existenței vaccinurilor pentru acestea.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că virusul poate fi controlat, dar cu mari eforturi.
“Traiectoria pe care o ia este în mâinile noastre și este treaba tuturor. Ar trebui să contribuim cu toții pentru a opri această pandemie”, a spus el.
Epidemiologul OMS, Maria van Kerkhove, a spus, de asemenea, la briefing: „Trebuie să înțelegem că va dura ceva timp pentru a ieși din această pandemie”.
Între timp, ONU a avertizat că pandemia provoacă stres și agravează problemele de sănătate mintală, mai ales în țările în care nu există investiții în asistența medicală mintală.

ONU a cerut guvernelor să considere aspectele de sănătate mintală ca parte a luptei împotriva coronavirusuilui.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea