Ce s-a întâmplat cu persoanele care au primit a treia doză de vaccin. Efectele, similare sau chiar mai ușoare decât la a doua doză

Aproximativ 240.000 de persoane din Israel au primit deja cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID de la Pfizer, aceștia făcând parte din categorii vulnerabile, mult mai expuse în fața variantei Delta a coronavirusului. Potrivit Reuters, un sondaj realizat în rândul persoanelor vaccinate cu a treia doză a arătat că au simțit efecte similare sau chiar mai puține decât atunci când au primit a doua doză de vaccin.

88% din participanții la sondaj au spus că în zilele după primirea celui de-al treilea vaccin, s-au simţit “similar sau mai bine” comparativ cu ceea ce au simţit după administrarea celei de-a doua doze.

31% dintre persoanele care au luat parte la sondaj au raportat unele efecte secundare, cel mai frecvent declarată fiind senzaţia de durere în zona injectării.

Aproximativ 0.4% au spus că s-au confruntat cu dificultăţi de respiraţie, iar 1% că au solicitat tratament medical.

“Deşi nu avem încă cercetări pe termen lung cu privire la eficacitatea şi siguranţa celei de-a treia doze de rapel, pentru gestionarea riscurilor personale ale persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, aceste constatări continuă să indice beneficiul unei imunizări acum, împreună cu un comportament atent în rândul adulţilor şi evitarea întâlnirilor în spaţii închise”, a spus Ran Balicer, director al unei clinici în care s-a făcut a treia doză de vaccin.

Ți-ar putea plăcea