Ce să faci ca să nu răcești! Sfaturi practice de la medici, în direct la Medika TV

Zilele călduroase sunt pe ducă, făcând loc celor cu temperaturi tot mai scăzute. Aerul rece aduce cu el și virusurile de răceală și gripă. La Medika TV, medicii au discutat despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a nu ne îmbolnăvi în această perioadă.

Invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, moderată de Simona Bălănescu, dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat ce trebuie să facem ca să nu răcim, în această perioadă. 

„Ca să nu răcim trebuie să conștientizăm vremea de afară. Trebuie să conștientizăm în ce temperatură stăm și ce temperatură respirăm. Noi într-adevăr avem un sistem imunitar care are puterea de a lupta cu toți germenii care se află în jurul nostru. Dar trebuie să ne adaptăm permanent hainele la temperatura în care trăim și circulăm” a explicat dr. Ana Maria Apostol. 

Sistemul imunitar este puternic influențat de aerul din jurul nostru. Cu cât este mai rece, cu atât slăbim mai mult capacitatea de apărare a organismului. „Dacă vrem să avem un sistem imunitar puternic trebuie să avem în jurul nostru căldură, să fim în preajma clădirii. Aerul rece atrage după sine scăderea capacității de apărare a organismului și pătrunderea germenilor în organism. Inițial local, la nivelul nasului sau gurii, apoi infecția se extinde în tot organismul” a mai spus dr. Ana Maria Apostol. 

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea