Ce se va întâmpla cu medicii rezidenți. Este anunțul momentului!

Toți medicii care vor promova în acest an examenul de rezidențiat vor fi angajați, dat fiind că sistemul medical se confruntă cu un deficit de cadre medicale.

Este anunțul făcut de premierul Ludovic Orban, care a spus, la B1 TV, că Guvernul caută soluții pentru a suplimenta numărul cadrelor medicale care luptă cu virusul SARS CoV-2. Una dintre variantele analizate o reprezintă posibilitatea angajării tuturor medicilor care promovează examenul de rezidențiat.

 „Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care au terminat rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer, pentru că, repet, noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a declarat Ludovic Orban.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea