CEA MAI BUNĂ VESTE DIN ULTIMA VREME! Epidemia a intrat într-o fază de scădere

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a declarat la Digi 24 că epidemia de coronavirus a intrat într-o fază de scădere în țara noastră.

În ciuda numărului mare de cazuri raportat în ultimele zile, specialistul a explicat, matematic, că este vorba despre o scădere progresivă, dar evoluția ulterioară depinde în mare măsură de modul în care populația respectă măsurile de protecție și distanțare.

Emilian Popovici a arătat că rata de reproducere a virusului a scăzut, iar asta dă speranțe.

“Pot da o veste de speranță de mai bine – numărul  bazal de reproducere. Dacă este peste 1, epidemia este în creștere, dacă este sub 1 este în scădere. Datele arată că în 28 iulie, acest număr bazal a ajuns la 1, în 29 iulie a ajuns la 0,99, în 30 iulie a scăzut la 0,96. Am plecat de la 1,21 în 10 iulie, deci este o scădere progresivă și constantă și ne arată că dacă se respectă modelele statistice, am intrat pentru prima dată din luna mai într-o epidemie în scădere. Ce se înregistrează la nivelul numărului nou de infectați ține de numărul de teste efectuate. La terapie intensivă și la decese, aceste cifre vin din ce s-a acumulat până acum. Evoluția epidemiei nu e una chiar atât de nefavorabilă, sub aspectul numărului bazal de reproducere. Arată că epidemia scade. Depinde ce vor face oamenii în continuare”, a declarat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea