CEL MAI BUN REMEDIU ANTI-CANICULĂ! Efectele nebănuite ale limonadei cu mentă. Vezi aici o rețetă delicioasă

România se confruntă cu primul val de caniculă din acest an, iar temperaturile devin, de la o zi la alta, mai insuportabile.

În fața valului de căldură, fiecare trebuie să se protejeze cum știe mai bine pentru a face față temperaturilor, iar hidratarea are un rol extrem de important. Apă minerală sau plată, ceai și limonadă sunt băuturile recomandate de medici, care spun că trebuie evitate pe timp de caniculă băuturile răcoritoare din comerț și alcoolul.

Limonada poate fi o alternativă nu doar gustoasă de a ne hidrata și răcori, ci și sănătoasă, mai ales dacă mai adăugăm un ingredient: menta.

Limonada cu mentă e un adevărat medicament, mai ales atunci când atât lămâile, cât și menta, sunt proaspete.

Un litru de limonadă cu mentă consumat de-a lungul unei zile ne revigorează și ne face să fim  mai rezistenți în lupta cu canicula. Este un bun energizant pentru creier, stimulează activitatea aparatului respirator, crește rezistența sistemului cardiovascular la efort și ajută la digestie.

Limonada cu mentă este un remediu eficient și în cazul stărilor de greață.

Această băutură este foarte ușor de preparat. Avem nevoie de două  lămâi, apă, 1-2 tulpini de mentă proaspătă și 2-3 linguri de miere de albine.

O lămâie se taie felii cât mai subțiri și se pune într-un recipient, de preferat de sticlă, în care avem 1 litru de apă. Se adaugă frunzele și tulpinile de mentă și se acoperă, lăsându-se la macerat de seara până dimineața, când se filtrează. În maceratul obținut se adaugă suc proaspăt stors de la încă o lămâie şi mierea de albine. Se amestecă până când totul devine omogen. Limonada se păstrează la rece şi se bea pe parcursul zilei.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea