Eroul de la Botoșani: Voluntar SMURD salvează de la moarte un bărbat în șoc hipotermic abandonat în drum

http://www.copac.ro/wp-content/uploads/2020/04/ghid-covid19-web2.pdf

Miercuri seara, de 1 Mai, când toată lumea se distra, eroul de la Botoșani, pe numele său Andrei Olariu, în vârstă de 22 de ani, a primit un telefon de la fratele său care l-a anunțat că în apropierea casei sale este un bărbat căzut pe marginea drumului. Fără să stea pe gânduri, tânărul voluntar la SMURD Botoșani i-a sărit în ajutor.

„Am fost sunat de fratele meu că la un kilometru distanță de casa mea, un bărbat este căzut pe marginea drumului. Mi-am luat rucsacul de prim-ajutor și m-am grăbit să ajung la el. Când am ajuns, bărbatul era inconștient, în șoc hipotermic. L-am pus în poziție de siguranță, am aplicat metoda PAS, l-am învelit cu o folie de aluminiu și am sunat la 112″, a declarat Andrei, tânărul voluntar la SMURD Botoșani, pentru botosaneanul.ro.

Bărbatul, care zăcea pe marginea drumului de mai bine de 24 de ore, în frig, fiind ignorat de toți cei care au trecut pe lângă el, era la un pas de moarte. La fața locului a ajuns, rapid, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, care a preluat bărbatul care în șoc hipotermic și l-a transportat de urgență la Spitalul Județean.

Victima a avut temperatura exterioară a corpului de doar 22,4 grade la internare, acesta fiind imediat supus unui protocol special pentru a i se ridica temperatura corpului cu câte un grad pe oră, pentru a evita ca organele interne să-i intre în șoc.

Andrei Olariu, tânărul care i-a salvat viața, are peste 100 de ore de voluntariat la activ, scrie publicația citată.

Andrei Olariu, care este înscris în programul „Salvator din pasiune” în aprilie 2018, li-a dorit să participe ca voluntar la misiunile #SMURD după ce tatăl său a fost salvat de intervenția unui echipaj. Au trecut de atunci șase ani de când s-a înscris în program, Andrei este nelipsit de la orice activitate derulată de ISU Botoșani.

Ți-ar putea plăcea

De interes