Cercetătorii italieni au izolat tulpina coronavirusului prezent la ei. Ce tulpină e în România!

Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano anunță  că au izolat tulpina italiană a coronavirusului.  The Guardian scrie că descoperirea îi va ajuta pe cercetători să dezvolte un vaccin care să fie eficient în lupta cu coronavirusul. 

La începutul lunii februarie, cercetătorii italieni de la spitalul Spallanzani din Roma au reuşit să izoleze cu succes Covid-19, ceea ce a permis începerea testelor pe pacienţi.

„Virusul izolat înainte de cercetătorii de la Spallanzani este exact cel chinez, originar din Wuhan. În timp ce coronavirusul pe care l-am izolat noi prezintă tulpina virală care se răspândeşte în Italia”, a declarat Claudia Balotta, imonolog la Sacco, pentru Corriere della Sera.

Cercetătorii anunță, totodată, că virusurile îşi modifică structura genetică pentru a se lega mai bine de celulele noii gazde, ceea ce se traduce prin faptul prin răspândirea dintr-o ţară în alta, virusul originar din Wuhan și -ar modifica structura genetică iar tulpina din China ar fi  diferită de cea din Italia sau Germania.

Până la acest moment, Covid-19 a fost confirmat în 50 de ţări și a ucis 2810 persoane.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes