Cine aruncă 10 milioane de euro în războiul cu coronavirusul

Amenințarea coronavirusului din China planează asupra tuturor statelor lumii. Dincolo de măsurile de limitare a răspândirii virusului, planeta se moblizează pe domeniul cercetării noii amenințări  la adresa securității globale. Comisia Europeană a anunțat, vineri, că pune la bătaie 10 milioane de euro pentru lupta cu coronavirusul.

„Ne străduim să atenuăm consecinţele unei potenţiale răspândiri pe scară mai largă a epidemiei de coronavirus în UE. Graţie finanţării pentru cercetări de urgenţă prin intermediul programului Orizont 2020, vom şti mai multe despre această boală…Vom fi în măsură să protejăm mai bine cetăţenii şi să abordăm mai eficient focarele actuale şi viitoare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret.

Cu suma de 10 milioane de euro se vor finanța două până la patru proiecte de cercetare, iar candidaţii trebuie să răspundă cererii de propuneri a CE, până în 12 februarie. Contractele de finanțare se vor semna în regim de urgență pentru ca proiectele să demareze rapid.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea