Colegiul Medicilor din România a lansat o inițiativă de modificare a modului de gestionare a cazurilor de malpraxis

Colegiul Medicilor din România a lansat în dezbatere publică o inițiativă pe tema malpraxisului și a drepturilor pacienților, în cazul în care greșelile asociate actului medical produc prejudicii. Inițiativa își propune să modifice modul în care, în prezent, sunt gestionate greșelile comise în legătură cu actul medical.

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România susțin faptul că la acest moment, în țara noastră, modul de soluționare a acuzațiilor de malpraxis nemulțumește atât medicii, cât și pacienții.

Prin dezbaterile propuse, CMR dorește să permită identificarea problemelor și apoi a soluțiilor necesare îmbunătățirii sistemului actual de gestionare a greșelilor medicale în România. Importanța temei pentru întreaga societate românească impune transparență, seriozitate și rigoare , de aceea întregul demers se desfășoară sub auspiciile Academiei Române” se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor din România.

Până acum dezbaterile s-au desfășurat la București, în cadrul Academiei Române. Începând din data de 16 noiembrie 2022, se va organiza o nouă întâlnire la Universitatea de Medicinî și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, iar în 23 noiembrie 2022 dezbaterile se vor defășura în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea