Concept de tratament multidisciplinar pentru sănătatea cavității orale, lansat de Asociația MaxiloMED

Experții în sănătate orală au de acum posibilitatea de a dobândi noi cunoștințe în ceea ce privește reabilitarea cavității orale cu ajutorul implanturilor dentare, mai ales atunci când vine vorba despre cazurile complexe. Recent, Asociația MaxiloMED a lansat un nou concept de tratament integrat bazat pe tehnici digitale, care permite medicilor să obțină un rezultat benefice pentru pacienții lor, prin intermediul colaborării multidisciplinare.

Evenimentul MaxiloMED Academy a fost coordonat de Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, fondator al Clinicii MaxiloMED. Noul concept de tratament, destinat cazurilor complexe de reabilitare a cavității orale, se numește IASP și este adresat în special medicilor care, în practica profesională, au nevoie de o colaborare multidisciplinară care impune opinia de specialitate a chirurgilor, proteticienilor și parodontologului. Totul pentru a obține un rezultat în beneficiul pacientului. Prin acest concept, fiecare specialist implicat își aduce contribuția pentru a identifica cele mai bune soluții terapeutice pentru pacienți.

„Sursa de unde ne informăm este deosebit de importantă, iar în ultimul timp am văzut o mare varietate de concepte în ceea ce privește tratamentul cu implanturi dentare, mai ales în cazurile complexe. Este deosebit de greu pentru un medic, mai ales dacă este la început de drum, să se decidă care sunt variantele optime de tratament pentru un pacient adaptat evident la nevoile particulare a fiecărui caz în parte. Împreună cu colegii mei din clinică, și mai mult la sugestia lor, am decis să pornim acest proiect prin care să împărtășim colegilor noștri cât mai mult din experiența noastră. Îmi doresc ca acest proiect să aducă un plus de valoare în activitatea noastră profesională pentru a avea rezultate cât mai predictibile și mai sigure cu putință” a declarat Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar.

Desfășurat în cadrul Hotelului Union Plaza din București, evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 100 de medici care își desfășoară activitatea în domeniul implantologiei dentare. Totodată, toți cei prezenți au participat la o serie de seminarii și dezbateri, în care au fost prezentate cazuri medicale complexe, tratate cu succes datorită acestui concept bazat pe colaborarea multidisciplinară.

Prezentările au fost realizate de o echipă de medici specialiști în chirurgie și protetică dentară care și-au perfecționat abilitățile pe parcursul a peste 15 ani de activitate și care pe parcursul timpului au lucrat împreună pentru a trata cazuri complexe.

În viitor, Asociația MaxiloMED, alături de Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar și Clinica MaxiloMED, va dezvolta module de pregătire destinate specialiștilor în sănătatea orală, astfel încât, prin colaborarea multidisciplinară, să poată fi identificate metode revoluționare de tratament a cazurilor complexe de reabilitare a cavității orale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea