(VIDEO) CONCLUZIILE UNUI FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII: neajunsurile arătate de pandemie țin doar în proporție de 20 % de halatele albe și infrastructură sanitară. De unde vin celelalte probleme

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit la Medika TV, într-o intervenție prin Skype, despre vulnerabilitățile sistemului sanitar românesc, evidențiate de pandemia COVID-19. Recunoscut pentru pozițiile sale critice, Voiculescu a vorbit, fără menajamene, despre lipsa de investiții din spitale, dar și despre atitudini care viciază rezultatele investițiilor care se fac, totuși. ”Uneori facem  modernizare după cum vrea domnul profesor sau doamna profesoară, …, nu privim lucrurile integrat, la nivelul întregului spital” a comentat Vlad Voiculescu, exemplificând cu situația unor spitale universitare.

În opinia fostului ministru, lucrurile pot fi influențate cu presiunea societății: ”80 % din factorii care determină condiția noastră de sănătate vin din comunitate…Sănătatea înseamnă toată comunitatea.”

Referindu-se la gestionarea crizei de către autoritățile guvernamentale, fostul ministru al Sănătății a criticat comunicarea deficitară și modul de testare care nu acoperă toate nevoile actuale.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea