Concluziile raportului medico-legal în cazul bebelușului mort la Spitalul din Satu Mare. Avocatul familiei: „Moartea copilului a fost violentă!”

În așteptarea unui verdict din partea organelor abilitate care investighează cazul bebelușului născut la Spitalul din Satu Mare, care a murit la câteva ore de la naștere la Maternitatea din Oradea, raportul medico-legal realizat imediat după deces evidențiază faptul că moartea nou-născutului a fost violentă.

Într-o intervenție în direct în ediția de miercuri a emisiunii „Sistemul Medical”, avocatul Răzvan Doseanu, cel care reprezintă familia bebelușului decedat, a explicat care sunt concluziile preliminarii ale medicilor legiști. Apărătorul a explicat în direct, ce detalii cuprinde raportul medico-legal preliminar. „Este finalizat raportul medico-legal are niște concluzii clare, moartea minorului a fost violentă. Rezultă din actele medicale că a fost o sarcină la termen, monitorizată permanent, fără complicații, Se preconiza o naștere normală. Nu se știe ce s-a întâmplat în sala de nașteri, fătul nu a putut fi extras și atunci, spune mama că s-ar fi făcut mai multe manevre, de a fi apăsat cu coatele de a se încerca extragerea fătului, cu mai multe instrumente. Cert este că acel copil în momentul în care a fost extras a avut tot capul zdrobit” a explicat avocatul Răzvan Doseanu.

În schimb, managerul interimar al unității medicale din Satu Mare, Ioan Adrian Marc, susține că medicii care au asistat-o pe mamă la naștere nu consideră că modul în care au intervenit pentru a aduce copilul pe lume reprezintă o culpă medicală. „Dânsa s-a internat la ora 1,00 și a fost un travaliu lung, până la ora 14,00, a fost o naștere naturală. Imediat după naștere, am înțeles că a fost necesară o oarecare reanimare. Nu știu care este cauza știu doar că această reanimare a avut loc și s-a stabilizat situația copilului, ulterior s-a deteriorat starea copilului este consemnat la 18 ore s-a dispus transferul la Oradea.

Ei (n.red. medicii ) nu consideră că din păcate că starea deteriorată nu consideră unei culpe medicale, a fost un travaliu lung, faptul că a fost necesară această reanimare imediat după naștere. Se pare că totuși situația nu a decurs cum trebuie. S-a înrăutățit starea copilului. Din afirmațiile lor și din ceea ce avem noi în analiză, se consideră că această evoluție s-ar datora unei afecțiuni rară, care pare să fi concurat și să se fi manifestat după naștere. Lucrurile sunt prematur de tras…ca și concluzii” susține managerul Spitalului din Satu Mare.

În momentul de față există un dosar penal în lucru, dar și o anchetă internă a Spitalului Satu Mare, prin care se încearcă să se descopere dacă, într-adevăr, în acest caz a fost sau nu vorba despre o culpă medicală.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea