Concurență mare, anul acesta, la Medicină! Record de candidați la UMF Carola Davila

3427 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele și vor susține examenul de admitere în acest an la una dintre facultățile Universității de Medicină și Farmacie Carola Davila București. La concurs sunt scoase 1629 de locuri, transmite UMF București, care mai arată, într-un comunicat de presă, că anul acesta s-a înregistrat un număr record de candidați.

Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul UMF Carola Davila,  Viorel Jinga, citat în comunicatul de presă.

Cea mai mare concurență este la Facultatea de Medicină, în timp ce numărul cel mai mic de candidați raportat la numărul locurilor disponibile e înregistrat la Facultatea de Farmacie.

Astfel, la Facultatea de Medicină sunt 2337 candidați înscriși pe 710 locuri, la Facultatea de Medicină Dentară 595 de candidaţi pe 213 de locuri, iar la Facultatea de Farmacie sunt  122 de candidaţi înscriși pe 121 de locuri. De asemenea, la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală s-au înscris 345 de candidaţi pe un număr de 192 de locuri.

Examenul va avea loc duminică, 25 iulie, și se va desfășura în mai multe locații, inclusiv la Romexpo, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, în premieră, din cauza pandemiei.

La examen nu vor lua parte 32 de olimpici care au ales Medicina și care au fost deja admiși.

Este remarcabil faptul că şi anul acesta se vor înmatricula în universitatea noastră 32 de olimpici naţionali şi internaţionali, tineri care cu siguranţă vor performa şi pe parcursul anilor de studii din cadrul UMF ‘Carol Davila’ şi cred că aportul lor educaţional va aduce un plus consistent în atingerea unuia dintre principalele noastre obiective şi anume accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor ştiinţifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale“, a mai spus Viorel Jinga, potrivit sursei citate.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea