Conf. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, la Medika TV: „Medicii și pacienții au nevoie de o funcționare optimă a sistemului de sănătate”

Într-o intervenție în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, conf. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București a prezentat o serie de concluzii cu privire la rezultatul negocierilor purtate cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în ceea ce privește discuțiile referitoare la propunerea legislativă prin care s-a dorit reducerea valorii punctului de consultație. 

„Oamenii trebuie să-și cristalizeze aceste probleme și noi ca și Colegiu trebuie să fim purtătorul de cuvânt pentru aceste probleme către decidenți și către autorități, în așa fel încât să armonizăm activitatea diverselor categorii de personal medical. Medicii și pacienții au nevoie de o funcționare optimă a sistemului de sănătate. Nu trebuie să mai trecem de la o criză la alta. Trebuie să avem predictibilitate în ceea ce privește sursele de finanțare” a explicat dr. Cătălina Poiană. 

Mai mult decât atât, președintele Colegiului Medicilor București a explicat, în direct, faptul că: „Noi ne dorim să avem transparență în ceea ce privește sursele de finanțare, pentru că ceea ce ne dorim să evităm pe viitor sunt disensiunile dintre categoriile de personal medical. Ideea este că nu trebuie să luăm banii dintr-o alocare și să ducem în altă parte. Aceste lucruri se pot realiza dacă se pun cap la cap problemele și situațiile care pot să apară pe toate aceste categorii, atât pe categoria de medicină primară, de ambulator, de spital și sectorul privat. Problemele tutor acestor categorii de personal medical trebuie puse pe masă”. 

Discuțiile cu privire la valoarea punctului de consultație vor fi reluate din vară, odată cu expirarea celor 6 luni în care situația va rămâne neschimbată. „În perioada care urmează până la sfârșitul lunii iunie 2024 vor fi controale, în toată această perioadă de timp, în așa fel încât să se îndepărteze toate acele suspiciuni de raportări exagerate și în funcție de felul în care se vor putea eficientiza fondurile  începând cu a doua parte a anului se va rediscuta valoarea punctului” a mai spus conf. dr. Cătălina Poiană, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes