Coronavirus la Spitalul Militar Focșani! Cadre medicale infectate

Un nou spital se închide pentru dezinfecție după ce două angajate, un medic de laborator și o infirmieră, au fost confirmate cu coronavirus. Este vorba despre Spitalul Militar Focșani, care se închide pentru 48 de ore pentru dezinfecție, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.
Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe. În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.”,
anunță MApN .

Cele două angajate ale Spitalului Militar Focșani au fost internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani. 

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes