Coronavirus: raportul zilei

Cele două persoane confirmate cu coronavirus se simt bine, fără a avea febră ori alte manifestări care să le altereze starea de sănătate.

Potrivit ultimelor informații furnizate luni de Grupul de Comunicare Strategică, cei doi bonavi sunt în stare bună, fără febră, ei fiind internați în continuare în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara.

O altă veste bună este aceea că în ultimele zeci de ore nici o persoană aflată pe teritoriul României nu a mai fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus.

La nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

”Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, se arată în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește apelurile la TelVerde cât și numărul apelurilor la 112, acestea sunt în scădere față de zilele trecute. Astfe, în cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri.

Tags:

Ți-ar putea plăcea