Coronavirusul NU ucide doar bătrâni. Bărbat de 45 de ani din Arad, printre ultimele victime. România are 22 de morți

Încă 4 români au fost uciși de coronavirus, iar doi dintre ei au sub 50 de ani. În total, România are în acest moment 22 de morți.

Iată lista neagră cu ultimele 4 decese raportate de Ministerul Sănătății:

  1. Bărbat, 56 ani, din judetul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23 martie , atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI.
  2. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data de 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, din cauza stării care se deteriora, bărbatul solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. A fost confirmat pozitiv pe 26 martie, zi în care a și decedat.
    Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).
  3. Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie pentru hemodializă. Starea i se agravează din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Moare pe 25 martie iar o zi mai târziu vine rezultatul testului, care este pozitiv.
  4. Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat pe 25 martie, decedat în aceeași zi, în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul V. Babes Timișoara.
Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea