COVID-19 îmbolnăvește tot mai mulți copii. Număr mare de cazuri înregistrat la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București 

Tot mai mulți copii diagnosticați cu boala COVID-19 ajung în spitale. Medicii Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală atrag agenția cu privire la creșterea semnificativă a cazurilor în rândul copiilor. 

„Ieri la UPU au fost 18 copii COVID pozitivi simptomatici, din care s-au internat 10 pe secţiile de pediatrie. Toate secţiile au saloane cu copii pozitivi COVID. Predomină vârsta mică. Vorbim în principal de secţiile de pediatrie, 4 secţii, pe secţia de chirurgie nu avem copii internaţi cu COVID. Pe fiecare secţie sunt 25 de paturi, cam 4-5-6 sunt ocupate de pacienţi cu COVID. Copiii diagnosticaţi cu COVID sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni. Au tuse, febră, disfonie, adică răguşeală. Se internează cu laringită, deshidratare, bronşiolite, pneumonii. Predomină coronavirusul şi rinovirusul”, a explicat pentru News.ro Dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al unității medicale. 

Datele Ministerului Sănătății arată că, în ultima săptămână, la nivel național s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri de COVID-19, cu peste 4.000 mai multe decât în săptămâna anterioară de raportare. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea