Covid 19. Inovații, când planeta se preocupă! Aparat de respirație Turbo, făcut de echipa Mercedes Formula 1

Inovații în lume, în încercarea de a combate coronavirusul și de a-i trata pe cei infectați.  

Echipa de Formula 1 Mercedes a realizat în mai puțin de o săptămână  un aparat de respiraţie artificială fără ventilator, informează BBC.

La acest proiect au lucrat specialişti de la University College London Hospitals  şi ingineri de la echipa germană de Formula 1, cu sediul la Brackley, Marea Britanie, reușind să creeze un aparat care livrează oxigen plămânilor fără ajutorul unui ventilator.

Aparatul Continuous Positive Airway Pressure(CPAP) este deja testat în spitale şi poate furniza oxigen pacienţilor fără a avea nevoie de un ventilator mecanic. Trei aparete au fost livrate spitalelor londoneze şi 40 către UCLH. Dacă testele vor avea rezultat pozitiv, până la 1.000 de astfel de dispozitive vor fi produse pe zi de Mercedes-AMG High Performance Powertrains, divizia care construieşte motoarele monoposturilor echipei de Formula 1.

Aparatul creat de Formula 1 Mercedes va ajuta pacienții cu probleme respiratorii să nu ajungă la Terapie Intensivă.

Informații provenite din regiunea italiană Lombardia, cea mai afectată de coronavirus, arată că aproape 50% dintre pacienții care au folosit un dispozitiv CPAP nu au mai avut nevoie de ventilare mecanică.

Dispozitivul CPAP reprezintă o combinație între o mască simplă cu oxigen și sistemul de ventilație mecanică care necesită sedarea pacientului, explică profesorul Mervyn Singer, consultant la University College Hospital. „Ajută la salvarea de vieți, pentru că astfel ventilatoarele, care există în număr limitat, pot fi folosite doar pentru cazurile grave”.

Aparatele CPAC livrează pacienților un flux constant de amestec de aer și oxigen prin gură și nas. Spre deosebire de o mască obișnuită cu oxigen, CPAP livrează amestecul sub presiune, astfel încât masca trebuie să fie fixată de față.

O avertizare a fost transmisă de profesorul Duncan Young, de la Universitatea Oxford, care spune că folosirea aparatelor CPAP în cazul pacienților cu infecții respiratoare contagioase este controversată, pentru că orice crăpătură în mască ar putea infecta personalul medical. Cu toate acestea profesorul Mervyn Singer spune că riscul ar fi minim dacă masca este bine poziționată și personalul poartă echipament de protecție.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea