COVID-19. Studiul care arată cât de important este să stăm departe de cei dragi, pentru a scăpa de coronavirus

Un studiu realizat la Gangelt, din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale pandemiei de coronavirus din Germania, arată că o persoană contaminată din cinci nu manifestă semne de COVID-19. Ce înseamnă acest lucru ? Că numărul îmbolnăvirilor poate fi mult mai mare decât știm și decât vor raporta vreodată autoritățile iar distanțarea socială este extrem de importantă în combaterea noului coronavirus.

Potrivit AFP, studiul  cercetătorilor de la Universitatea din Bonn a pornit de la cazul unui cuplu infectat, din Gangelt, o localitate de aproape 11.000 de locuitori, cuplu care a participat la un carnaval local, generând astfel focarul de coronavirus, unul dintre cele mai importante din Germania. Aproximativ 15 la sută din populația din districtul Heisberg  a fost infectată iar rata mortalităţii în rândul celor bolnavi de COVID-19 a atins 0,37%.

Studiul a arătat că 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom de Covid-19.

„Faptul că, aparent, o infecţie din cinci se desfăşoară fără simptome vizibile sugerează că persoanele infectate, care răspândesc virusul şi care pot infecta şi alte persoane, nu pot fi identificate în mod corect pe baza simptomelor cunoscute ale bolii. Orice persoană care se presupune că este sănătoasă şi pe care o întâlnim poate fi purtătoare de virus fără să ştie. Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă”, a spus profesorul Martin Exner, coautor al studiului.

Recent, Germania a început o relaxare treptată a măsurilor de izolare impuse de coronavirus.

                

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea