Covid 19, Telverde

Autoritățile au înființat o linie Telverde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectărării cu COVID-19. 0800800358 este numărul pe care îl poate apela orice român care dorește informații despre temutul virus.

Odată cu înființarea acestei linii speciale, autoritățile de la nivelul Ministerului Sănătății fac apel la cetățeni să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență. Pentru solicitarea de informații să sune la linia TELVERDE, operaționalizată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății.

”Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!
În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”
, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie, se precizează în același comunicat.
Bărbatul care a luat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact. În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, joi dimineață, 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea