Crăciun cu lockdown în mai multe state europene din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă în România

Germania impune restricții dure, începând de mâine, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus care s-a înregistrat în ultima vreme. Cu o rată de infectare de 3,34 cazuri la mia de locuitori, pandemia pare scăpată de sub control, ceea ce a determinat autoritățile germane să impună restricții dure.

De mâine se închid școlile și magazinele, cu excepția celor care comercializează produse de strictă necesitate, iar angajatorii trebuie să trimită oamenii acasă ori să le permită să muncească de acasă, acolo unde este posibil.

Crăciunul și Anul Nou vin pentru nemți fără petreceri, restricțiile fiind valabile cel puțin până pe 10 ianuarie 2021.

O situație asemănătoare este și în Olanda, țară care la rândul ei intră în carantină de miercuri. Restricțiile sunt valabile pentru olandezi timp de cinci săptămâni, perioadă în care școlile, restaurantele, arenele sportive, magazinele neesențiale și spațiile culturale vor fi închise.

Tot de miercuri, 16 decembrie, intră în lockdown și Lituania, măsură valabilă până pe 31 ianuarie.

Și Cehia, care abia relaxase măsurile la începutul lunii decembrie, introduce o serie de noi restricții, printre care carantina pe timp de noapte și închiderea restaurantelor și barurilor, în timp ce Polonia se pregătește să prelungească restricțiile.

În România, autoritățile au prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile de ieri, 14 decembrie, fără introducerea unor noi restricții. Rămân în vigoare măsurile adoptate anterior, cum sunt carantina pe timp de noaptea, limitarea deplasărilor în grupuri, funcționarea limitată a restaurantelor, barurilor și cafenelelor în funcție de rata de infectare și obligativitatea purtării măștii de protecție

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea