Crește numărul de paturi pentru bolnavii COVID-19 în Timiș. Ce se întâmplă cu spitalul de campanie

Spitalul de campanie care funcționează de mai multe luni la Timișoara ca secție externă a Spitalului Militar a intrat într-un amplu proces de reamenajare. Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu Timişoara, corturile vor fi înlocuite cu containere și va fi refăcută infrastructura utilităților, astfel încât să fie pregătit pentru iarnă. Mai mult, capacitatea va crește simțitor, de la 50 la 120 de locuri.

Reprezentanții unității estimează că lucrările vor fi gata la jumătatea lunii noiembrie. Până atunci, spitalul modular va funcționa la o capacitate redusă, putând prelua doar 30 de pacienți cu infecție cu noul coronavirus.

Sistemul medical modular de izolare și tratament își va desfășura în continuare activitatea medicală de tratare a bolnavilor COVID-19, cu reducerea capacității de internare de la 50 la 309 de pacienți. În urma finalizării instalării containerelor specializate, capacitatea de spitalizare va crește la 120 de locuri în funcție de personalul medico-sanitar alocat, iar condițiile de cazare pentru pacienții internați vor fi considerabil îmbunătățite”, se arată în comunicatul Spitalului Militar Timișoara.

Ți-ar putea plăcea